
کـاربرد فنـاوری پلاسمـای سـرد در استریل و افزایش ماندگـاری ادویـه، غلات و داروهـای گیاهی
ایران در رتبه اول تا هفتم جهانی در تولید برخی از محصولات مهم کشاورزی قرار دارد. بر اساس اعلام سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، 25 درصد از محصولات کشاورزی جهان در ایران تولید میشود. کشور ایران همیشه پتانسیل بالای در زمینه صادرات در این حوزه داشته است و اینکه ایران بتواند سهم خود را در این بازار جهانی حفظ کند از اهمیت بالایی برخوردار است و این صنعت در ارزآوری میتواند جایگزین بخشی از صادرات نفتی شود.
ایران همچنین در امر تولید گیاهان دارویی به لحاظ جغرافیایی و منطقهای پیشرو است؛ بطوریکه میزان صادرات در حوزه گیاهان دارویی 520 میلیون دلار و البته این رقم شامل صادرات زعفران، شیرین بیان، موسیر، گل محمدی، ادویه جات و انواع آویشنها میشود.در کنار همه عواملی که از معضلات صادرات برای این محصـولات هستنـد، اخـذ مجوزهـای سختگیرانـه بهداشتـی خصوصا برای کشورهای اتحادیه اروپا از دغدغههای فعالان این عرصه است. عدم رعایت مسائل فناورانه و بهداشتی در مراحل مختلف کاشت، داشت، فرآوری و بسته بندیهای غیر بهداشتی و غیر اصولی مجوز ورود این محصولات به کشورهای مختلف را دچار مشکل کرده است.
این مسئله برای مصرف داخلی هم صادق است و واحدهای تولیدی که از مزراع مختلف مواد اولیه خود را تهیه میکنند باید بتوانند گواهینامه سلامت و کیفیت را اخذ کنند. به عنوان مثال محصولاتی مثل آویشن و فلفل که در دسته ادویهجات قرار میگیرند، بار میکروبی آنها نباید از حد مجاز بالاتر باشد. روشهایی برای از بین بردن و کاهش بار میکروبی برای این محصولات وجود دارد. استفاده از راه حلهای نوآورانه کمک میکند که در رقابتهای اقتصادی موفق عمل کنیم و جایگاه خود را همچنان در این عرصه حفظ کنیم.
در این گزارش با فناوری نوین پلاسمای سرد آشنا میشویم و اینکه این فناوری چطور توانسته است به حل مسئله کاهش بار میکروبی آویشن و فلفل و نیز بر روی گندم، به صورت موفق و در مقیاس آزمایشگاهی عمل کند، میپردازیم.