حوزه های صنعتـــی
حوزه های صنعتـــی
مشاهده گزارش

کـاربرد فنـاوری پلاسمـای سـرد در استریل و افزایش ماندگـاری ادویـه، غلات و داروهـای گیاهی

تاریخ : ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ تعداد بازدید :‌ ۲۴۱۳
موضوعات : پلاسمای سرد
ایران در رتبه اول تا هفتم جهانی در تولید برخی از محصولات مهم کشاورزی قرار دارد. بر اساس اعلام سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، 25 درصد از محصولات کشاورزی جهان در ایران تولید می‏شود. کشور ایران همیشه پتانسیل بالای در زمینه صادرات در این حوزه داشته است و اینکه ایران بتواند سهم خود را در این بازار جهانی حفظ کند از اهمیت بالایی برخوردار است و این صنعت در ارزآوری می‎تواند جایگزین بخشی از صادرات نفتی شود. روش‏هایی برای از بین بردن و کاهش بار میکروبی برای این محصولات وجود دارد. استفاده از راه حل‏‎های نوآورانه کمک می‎‏کند که در رقابت‏‎های اقتصادی موفق عمل کنیم و جایگاه خود را همچنان در این عرصه حفظ کنیم. در این گزارش با فناوری نوین پلاسمای سرد آشنا می‏‎شویم و اینکه این فناوری چطور توانسته است به حل مسئله کاهش بار میکروبی آویشن و فلفل و نیز بر روی گندم، به صورت موفق و در مقیاس آزمایشگاهی عمل کند، می‏‎پردازیم.

ایران در رتبه اول تا هفتم جهانی در تولید برخی از محصولات مهم کشاورزی قرار دارد. بر اساس اعلام سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، 25 درصد از محصولات کشاورزی جهان در ایران تولید می‏شود. کشور ایران همیشه پتانسیل بالای در زمینه صادرات در این حوزه داشته است و اینکه ایران بتواند سهم خود را در این بازار جهانی حفظ کند از اهمیت بالایی برخوردار است و این صنعت در ارزآوری می‎تواند جایگزین بخشی از صادرات نفتی شود.

ایران همچنین در امر تولید گیاهان دارویی به لحاظ جغرافیایی و منطقه‏ای پیشرو است؛ بطوری‏که میزان صادرات در حوزه گیاهان دارویی 520 میلیون دلار و البته این رقم شامل صادرات زعفران، شیرین بیان، موسیر، گل محمدی، ادویه جات و انواع آویشن‏‎ها می‏‎شود.در کنار همه عواملی که از معضلات صادرات برای این محصـولات هستنـد، اخـذ مجوزهـای  سختگیرانـه بهداشتـی خصوصا برای کشورهای اتحادیه اروپا از دغدغه‏‎های فعالان این عرصه است. عدم رعایت مسائل فناورانه و بهداشتی در مراحل مختلف کاشت، داشت، فرآوری و بسته بندی‏‎های غیر بهداشتی و غیر اصولی مجوز ورود این محصولات به کشورهای مختلف را دچار مشکل کرده است.

این مسئله برای مصرف داخلی هم صادق است و واحدهای تولیدی که از مزراع مختلف مواد اولیه خود را تهیه می‏کنند باید بتوانند گواهینامه سلامت و کیفیت را اخذ کنند. به عنوان مثال محصولاتی مثل آویشن و فلفل که در دسته ادویه‏جات قرار می‏گیرند، بار میکروبی آن‏ها نباید از حد مجاز بالاتر باشد. روش‏هایی برای از بین بردن و کاهش بار میکروبی برای این محصولات وجود دارد. استفاده از راه حل‏‎های نوآورانه کمک می‎‏کند که در رقابت‏‎های اقتصادی موفق عمل کنیم و جایگاه خود را همچنان در این عرصه حفظ کنیم.


در این گزارش با فناوری نوین پلاسمای سرد آشنا می‏‎شویم و اینکه این فناوری چطور توانسته است به حل مسئله کاهش بار میکروبی آویشن و فلفل و نیز بر روی گندم، به صورت موفق و در مقیاس آزمایشگاهی عمل کند، می‏‎پردازیم.

 

 

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code